Informatie

Wat is er tijdens deze reizen inclusief
 • De overnachtingen als aangegeven. Tijdens de trektochten zijn de overnachtingen in gîtes of in hotels
 • Dagtochtenprogramma verblijf in de gîte van Equi-Sud
 • Alle maaltijden: d.w.z. ontbijt, lunch en avondeten. Alles wordt smakelijk op Franse wijze bereid. Drankjes bij de maaltijden- wijn en   frisdrank- zijn inclusief
 • Het gebruik van de paarden
 • Tijdens de trektochten staat er een ervaren gids tot je beschikking
 • Het bagagevervoer van gîte naar gîte
 • Op de trektochten Andorra, Haute Ariège, Cadi-tocht en Méditerranée: tevens de transfers van deelnemers en paarden aan het einde van de trektochten terug naar Les Angles

Niet inclusief
Reis- en annuleringsverzekering. Deze verzekeringen kunnen gelijktijdig met de boeking worden afgesloten. Op het onlineboekingsformulier staan de actuele tarieven vermeld.

Hoe reis je naar Les Angles:

 • Per auto: als je per auto gaat kunnen we eventueel en zo mogelijk voor medereizigers bemiddelen.
 • Per trein: reis je per trein, heen- en terugreis per nachttrein, dan word je bij aankomst in Latour de Carol  opgehaald en bij vertrek weer weggebracht.
  Let op! Hoe eerder je de treinreis boekt des te voordeliger het tarief! De treinticket dien je zelf te boeken.
 • Per bus: er zijn ook mogelijkheden per luxe tourbus van Eurolines vanuit Nederland en België naar Perpignan. Vandaar uit kan je met een treintje of bus naar Montlouis, niet ver van Les Angles. De boeking dien je wel zelf te regelen.
 • Per vliegtuig: vliegen is ook mogelijk (boeking zelf regelen). De meeste mensen vliegen op Barcelona en nemen daar de trein naar Puigcerda
  (rond € 13 enkele reis). In Puigcerda word je door Equi-Sud, tegen de transferkosten van à € 30,00 opgehaald en aan het eind van de week
  teruggebracht.
  Ter toelichting: Je neemt voor de heenreis een zo vroeg mogelijke vlucht. Martinair vliegt vanaf Amsterdam om 9.30 uur en dan ben je rond 12.00 uur in Barcelona. Op het vliegveld is een treinstation waar je een OV-kaartje koopt naar Puigcerda (plaatsje in Spanje tegen de Franse grens).  Je reist dan eerst naar Barcelona Sants (Centraal Station) met de trein R2 waar je vervolgens overstapt in de trein R3 met eindbestemming Latour de Carol of Puigcerda, die normaal gesproken van perron 7 of 8 vertrekt naar Puigcerda. Rond drie uur vertrekt de trein uit Barcelona en om zes uur ben je in Puigcerda. Onderweg in de trein bel je met Ankie (telefoonnummer krijg je tzt van ons) en die zorgt er voor dat je op tijd wordt opgehaald op het station van Puigcerda. Naar onze thuisbasis in Les Angles is het dan ongeveer 40 minuten. Voor de terugreis boek je een zo laat mogelijke vlucht (rond 17.00 uur) vanwege de reistijd terug vanuit Les Angles naar Barcelona en inchecken op het vliegveld.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Het klimaat!

Equi-Sud is een organisatie, die uiteraard de natuur en het milieu zeer ter harte gaat. Ook wij zijn verontrust over de snel toenemende klimaatveranderingen en proberen met onze trektochten een milieuvriendelijke bijdrage te leveren, waarbij u optimaal kunt genieten van paardrijden zonder aantasting van de natuur.
Maar ook u kan op uw manier meehelpen aan het terugdringen van de klimaatproblemen. Hoe?….de snelste manier om bij ons te komen is weliswaar per vliegtuig, maar dat is gelijktijdig ook de meest belastende voor ons klimaat.
Hoewel wij u natuurlijk de reis per vliegtuig niet kunnen ontzeggen, vragen wij u toch kritisch te zijn in uw reis naar de Pyreneeën. Een heel goede manier van openbaar vervoer reizen is per trein, dat steeds comfortabeler en sneller wordt en vele malen minder belastend voor het klimaat.
U vertrekt bijv. op vrijdagmiddag met de TGV naar Parijs. Daar stapt u over op de nachttrein en op zaterdagochtend rond 8.00 uur staat u op het station van Latour de Carol, alwaar we u ophalen.
En zo draagt u ook een belangrijk steentje bij in de klimaatbeheersing.😘
Alvast bedankt!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Programma-informatie

Trektochten

 • Minimum aantal deelnemers: 4, maximum 8.
 • Besloten groepen met meer dan 8 personen na afspraak.
 • Duur van de trektocht is 6 dagen (de Capcir is ook mogelijk voor 5 dagen).
 • Minimum leeftijd 16 jaar. (jonger dan 18 is rijcap verplicht). Met begeleiding van een ouder is een jongere leeftijd mogelijk. (zie onder algemene informatie)
  Ter nadere informatie: De trektochten duren van zaterdag t/m zaterdag (muv verkorte Capcirtocht en dagtochten). Zaterdagmiddag is de aankomst in Les Angles. We houden dan een briefing over het rijden in de bergen. Uitgelegd wordt hoe het paard wordt gezadeld en de werking van de hackamore (=hoofdstel). Tijdens het eten ’s avonds wordt de indeling van de paarden gemaakt. Zondagochtend vertrekken we voor de tocht. Gedurende de week overnachten we in gîtes of kleine eenvoudige hotels. De tocht is incl. ontbijt, lunch en aperitief  en avondeten. Een drankje bij aankomst ’s middags bij het overnachtingsadres is voor eigen rekening. Vrijdagmiddag komen we weer terug in Les Angles. ‘S avonds eten we en overnachten we in de gîte en de volgende dag is de week al weer om en vertrekken we. 

 Dagtochtenprogramma

 • Volledige verzorging: vanaf het diner op de aankomstdag (zondag) t/m het ontbijt op de vertrekdag (zaterdag) in de gîte bij Equi-Sud.
 • Duur van de dagtochten 5 dagen. Van zondagmiddag tot en met zaterdagochtend. Minimum leeftijd 12 jaar. (jonger dan 18 is rijcap verplicht).
 • Met begeleiding van een ouder is een jongere leeftijd mogelijk.

Hoe boek je deze unieke vakantie?

Boeken doe je via onze web-site  www.equi-sud.nl. Na het invullen van het digitale boekingsformulier zie je meteen de totaalprijs voor de tocht. Het boekingsformulier wordt door onze administratie verwerkt, waarna je een bevestiging en een factuur ontvangt. Heb je geen internet neem dan telefonisch contact (0181-328002/06-55328383) met ons op om de boeking te regelen.
Tot 6 weken voor vertrek word je verzocht om het totaalbedrag op onze rekening over te maken. Uiterlijk een week voor je vertrek ontvang je de reisbescheiden. Heb je nog vragen dan kan je ook altijd bellen naar 0181-328002/06-55328383 Hans en Wilma Vrijenhoek.
 
 
Met je eigen groep op reis!
Wanneer er op je manege,bij je ruitervereniging of zo maar in je vriendengroep interesse bestaat om een trektocht eens voor een
groep(je) te organiseren, neem dan contact met ons op. Wij komen dan graag eens opdraven, om veel meer over deze fantastische reizen te vertellen! Voor een groep van minimaal 9 personen is er een aantrekkelijke korting! (Eventuele vroegboekkorting komt hiermee te vervallen).
 
 
Boekings- en reisvoorwaarden
De algemene boekings- en reisvoorwaarden staan onderaan op deze web-site.